Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

Ondernemen met impact

Online Exponential Talk: Ondernemen met Impact

Op 22 oktober vond de Online Exponential Talk: Ondernemen met Impact plaats. Deze Talks worden georganiseerd door POM, de provinciale ontwikkelingsmaatschappij.

De Talk begon met 2 getuigenissen van Chris Van De Voorde (JuuNoo) en Alexander Vanlerberghe (Aqualex). De voornaamste tips die deze twee mannen meegaven waren als volgt:

  1. Wanneer je een bedrijf opstart moet je goed nadenken over het businessmodel. Hoe los je de problemen van de klanten op een ecologische en duurzame manier op?
  2. Het is goed voor de werknemers om ondernemerschap in het bedrijf te stimuleren. Hoe meer vrijheid je ze geeft, hoe meer ze zullen innoveren en ondernemen.
  3. Meer en meer jonge mensen denken na over wat ze doen op hun job en welke bijdrage ze leveren. Het is goed om daar als bedrijf op in te spelen en dit duidelijk over te brengen naar hen en de rest van de maatschappij.
Na de getuigenissen kwam de keynote met Professor Omar Mohout. Hij sprak over: duurzaamheid in een bedrijf, hoe je rekening houdt met hoe stakeholders jouw bedrijf zien, hoe het belangrijk is voor jouw organisatie om impact te hebben op de stakeholders en de markt waar je actief bent, de SDG’s en over impact legacy.
 

Post gaat verder onder de foto’s.

De Exponential Talk vond ik persoonlijk heel interessant. Ik herkende heel wat elementen uit lessen van Netwerkeconomie. Het was heel interessant om te luisteren en was geen moment verveeld. 

Tijdens de Talk heb ik af en toe kunnen nadenken over Requipment en kwam ik tot de conclusie dat wij met ons project een goede visie hebben en dat we een heuse impact kunnen creëren als we dat willen.

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

/ 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *