Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

Requipment

Ruggengraatproject Requipment

De richting Netwerkeconomie is opgericht in vijf pijlers: kritisch nadenken & creativiteit, technologie & ICT, economie & ondernemerschap, cultuur & maatschappij en leiderschap & management. 

In de pijler ‘economie & ondernemerschap’ staat het ruggengraatproject centraal. Tijdens dit project is het de bedoeling dat de studenten een eigen circulaire start-up beginnen.

Requipment

Het project waar ik aan werk samen met mijn teamgenoten Anthony, Arnaud, Eline en Robin heet Requipment. Met onze start-up willen wij het probleem van e-waste aangaan.

Jaarlijks wordt er 54 miljoen ton e-waste geproduceerd. Met Requipment willen we op lokale schaal e-waste reduceren. Wij kopen gebruikte apparaten op bij particulieren of bedrijven. Met de bruikbare onderdelen stellen wij nieuwe computers samen om deze dan te verkopen aan particulieren of leveranciers. 

Missie

Wereldwijd is er jaarlijks meer dan 54 miljoen ton e-waste. Meer dan de helft ervan wordt niet gerecycleerd. Requipment wil zijn steentje bijdragen door het computergedeelte van de e-wast berg aan te pakken. Wij zullen ons deel doen om zo veel mogelijk e-waste te recycleren en te hergebruiken.

Visie

We willen stap voor stap de lineaire economie in de informaticasector wegwerken door circulaire processen te implementeren. Door de informaticasector te transformeren willen we de maatschappij bewustmaken van de veel te grote e-waste berg. Wij als Requipment stellen computers samen met onderdelen die we halen uit gebruikte computers. Deze computers kopen we aan voor een eerlijke prijs bij zowel bedrijven als particulieren. Onze computers kunnen aangekocht worden door zowel particulieren als bedrijven.

Onze website: http://requipment.be

Mijn teamgenoten

http://anthonyfrancis.be

http://arnaudseels.be

http://elineremmerie.be

http://robinwaelkens.be

Indien je andere ruggengraatprojecten van de richting Netwerkeconomie kijken kan je deze op deze link terugvinden: https://www.netwerkeconomie.org/2020/10/09/bouw-je-missie-met-behulp-van-lego-serious-play/

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

/ 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *