Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

Extra ruimte voor horecazaken

Horecazaken opnieuw open

Sinds 8 juni mogen horecazaken terug opengaan. Veel zaken hebben op het laatste moment nog maatregelen moeten nemen op in orde te zijn met de richtlijnen. Veel kleine horecazaken kampen met het probleem van het tekort aan ruimte. Daarom helpt Wereldhave Belgium kleine horecazaken in winkelcentra. Ze zorgen ervoor dat deze horecazaken meer plaats hebben om de maatregelen te respecteren.

Wereldhave Belgium is één van de grootste eigenaars van winkelcentra in België. In haar winkelcentra zijn er zo’n 51 horecazaken. In het totaal geven ze hun horecazaken ongeveer 2000 m² en dat voor 3 maanden. 

Hulp nodig

Bij vele kleine zelfstandigen is er zoveel mogelijk hulp nodig. Veel zaken hebben het lastig na de lange periode dat ze moesten sluiten. Deze extra ruimte zal hen zeker helpen om meer klanten te kunnen ontvangen. 

Ook meerder gemeentes zorgen voor extra plaats voor horecazaken. Sommige straten zijn afgezet om meer plaats te voorzien op terrassen.

Mijn mening

Ik ben blij om te horen dat bedrijven en gemeentes het initiatief nemen om zelfstandigen te helpen. De zelfstandigen die 3 maanden zonder inkomen zaten hebben zeker alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. Ik werk zelf als jobstudent in een horecazaak waar er niet veel plaats is om mensen te ontvangen, dankzij de maatregelen van de stad Ieper mag de zaak toch buiten een terras zetten om op een veiligere manier klanten te ontvangen. 

Bronnen:
 Website over de maatregelen voor de horeca: https://heropstarthoreca.be/algemene-richtlijnen/
 

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

/ 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *