Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

E-commerce en quarantaine

Doordat alle niet levensnoodzakelijke winkels moeten sluiten is iedereen genoodzaakt om online te shoppen. Net als de supermarkten voelen de online winkels dit aan de voorraad. 

Verveling

Dat de mensen die thuis moeten zitten zich vervelen is waarschijnlijk wel vanzelfsprekend. Maar in deze moderne wereld zijn er natuurlijk genoeg dingen waar we ons mee kunnen bezig houden op het internet. De voornaamste bezighouding van de meeste mensen is het zoeken/ browsen van online kledingwinkels. Ook zijn er veel mensen die online dingen bestellen om hen bezig te houden tegen de verveling. 

Bezorgers

Net zoals de vakkenvullers en kassiers in de supermarkten hebben de bezorgers het ook zeer druk. We zagen voor de Corona crisis al een stijgende trend in het online winkelen. De verveling door quarantaine speelt een grote rol in de recente hoge cijfers van de e-commerce.

Mijn bedenkingen

Volgens mij is het logisch dat meer en meer mensen in deze periode veel online gaan shoppen. Geld uitgeven is een goede remedie tegen verveling. Ik denk dat we wel moeten opletten met wat we kopen en hoe nuttig het zal zijn op lange termijn. Als we bijvoorbeeld iets kopen dat we maar voor een korte periode zoals 5 weken gebruiken is het niet goed voor onze ecologische voetafdruk. Dit zorgt ervoor dat er veel te veel vrachtwagenchauffeurs en koeriers op baan zullen zijn dan effectief nodig zijn. Daarom moeten we volgens mij dus opletten met hoeveel we bestellen en vooral hoe noodzakelijk is het dat ik een product bestel. 

 

Dit is nog een interessant artikel over dit onderwerp: https://www.tijd.be/ondernemen/retail/e-commerce-boomt-door-corona/10215153.html. 

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

/ 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *