Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

Detroit: become human

Onlangs heb ik de videogame ‘Detroit: become human’ (2018) van Quanticdream gespeeld. Het spel speelt zich af in de toekomst (2038) en gaat over AI in de vorm van robots genaamd ‘androids’.

Als speler speel je als 3 verschillende androids met 3 verschillende verhaallijnen die uiteindelijk allemaal samenkomen. Je ziet de wereld die in chaos is en die op het punt staat een oorlog te voeren van mensen tegen androids. Tijdens het spel moet je zelf keuzes maken en krijg je verschillende levensbeslissende dilemma’s. Die dilemma’s zijn niet onbelangrijk, want je kunt namelijk zomaar een hoofdpersonage verliezen als je een verkeerde keuze maakt. Je krijgt dan geen game-over screen, want het verhaal gaat gewoon verder zonder dit personage. Het spel heeft meer dan 10 verschillende eindes dus de keuzes maken wel degelijk een verschil. (Epic Games 2019)

Het spel spelen was een zeer leerrijke ervaring en het doet je zeker aanzetten tot denken over topics die ver in de toekomst lijken, maar eigenlijk zeer binnenkort realistisch kunnen zijn.

Koop het spel of vind er hier meer info over: https://store.playstation.com/nl-nl/product/EP9000-CUSA00717_00-DETROIT000000PAL.

Bron: “Detroit: Become Human – FREEDOM HAS A PRICE”. https://www.epicgames.com/store/en-US/product/detroit-become-human/home e

 

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

3 / 5. 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *