Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

Corona-afval

Corona-afval komt terecht in oceanen

Dagelijks komt het Coronavirus in het nieuws. Er word gezocht naar directe oplossingen voor het verspreiden van het virus wat ook volkomen normaal is. Op verschillende plaatsen is het verplicht om handschoenen of mondmaskers te dragen.

Wat zijn de gevolgen daarvan?

De Corona-cijfers zijn aanzienlijk gedaald. Dat is natuurlijk niet alleen door de mondmaskers en handschoenen, maar ook door andere maatregelen. Dit zijn nu de positieve gevolgen van de mondmaskers. Een belangrijk iets bij deze mondmaskers en handschoenen is dat ze na het gebruik moeten weggesmeten worden. Mondmaskers en handschoenen worden gemaakt uit plastic, wanneer ze niet goed gerecycleerd worden is er een kans dat deze in de oceaan terecht komen. 

Dat oceaanvervuiling voor Corona al een groot probleem was twijfelt niemand over. Volgens de Britse organisatie City to Sea sterven er jaarlijks meer dan een miljoen dieren aan plasticvervuiling in de oceanen.

Mijn mening

Wanneer er een probleem ontstaat wordt er altijd direct gezocht naar de meest effectieve oplossingen. Maar in vele gevallen wordt er niet nagedacht over de gevolgen van die oplossingen. Het is normaal en verstaanbaar dat er snel een oplossing moest zijn voor het Coronavirus om de verspreiding zo veel mogelijk tegen te houden. Het virus is een zeer actueel probleem, maar dit wil niet zeggen dat alle andere problemen niet meer naar gekeken moeten worden. 

Vervuiling in de oceanen is al te lang een probleem en er zijn al meerder oplossingen, deze moeten gewoon nog in werking komen en gerealiseerd worden. Ik probeer persoonlijk om zo weinig mogelijk producten met plastic of plasticverpakking te kopen en recycleer zoveel mogelijk.

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

/ 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *