Zonnebeke 8980
+471670228
jarne.dekein@student.howest.be

Belgen kopen dit jaar minder online

Ondanks quarantaine zijn de online aankopen gedaald

In het begin van de quarantaine schreef ik een blogbericht over hoe de online aankopen aanzienlijk steeg. In het eerste kwartaal gaf de Belg 2,7 miljoen euro uit aan online aankopen. Dit is een daling van 8% vergeleken met vorig jaar. 

Hoe kan dit?

Dit lijkt voor mij persoonlijk heel vreemd. Door quarantaine zaten veel mensen thuis en mochten ze niet weg voor niet-essentiële zaken. Ook de winkels voor essentiële zaken waren gesloten.

De gevolgen hiervan zijn zeker op te merken. De aankopen van fysieke producten zijn met 18% gestegen. 1,5 miljoen EUR van de 2,7 miljoen uit het eerste kwartaal zijn fysieke producten.

De reden dat er zo’n daling is doordat er veel annuleringen van reizen en evenementen zijn. Ook veel reizen of tickets voor festivals werden uit voorzorg niet aangekocht. Reizen en evenementen zijn de diensten die het meest online aangekocht worden. 

Mijn gedachten

Ik was eerlijk gezegd verrast dat er minder online aankopen gebeurt waren. Ik heb persoonlijk al ondervonden dat ik meer online heb besteld tijdens de quarantaine. De meeste mensen hebben volgens mij veel kleine bestellingen van artikelen gedaan. Dit vind ik persoonlijk geen goede manier van shoppen. Dit zorgt voor een veel te grote voetafdruk en een veel te grote werkdruk bij de post. Ik bijgeleerd dat de reis-en evenementensector 1 van de grootste online sectoren zijn. 

Bron:

Wat vond je van dit bericht?

Selecteer een ster om mij feedback te geven!

/ 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *